subota, 31. listopada 2015.

Voćna torta s jogurtom




Sastojci Za biskvit:

 4 jaja 80 g šećera 

4 žlice mlijeka 

70 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka 

1 Prašak za pecivo Dolcela

 Za kremu: 

30 g želatine u prahu 12 žlica vode 

600 ml jogurta 

1 kg jagoda (ili drugog voća)

 500 ml slatkog vrhnja za šlag

 250 g šećera u prahu



  1. Priprema

    1. 1.
      Jaja i šećer miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete gustu smjesu.
    2. 2.
      Dodajte mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo, lagano promiješajte i uspite u kalup za tortu (26 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
    3. 3.
      Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite stajati 10 minuta. Zagrijte (ali ne do vrenja) 200 ml jogurta i u njemu miješanjem otopite nabubrenu želatinu i dodajte ostalom jogurtu.
    4. 4.
      Voće operite, dio posložite po ohlađenom biskvitu, a ostalo sitno sameljite.
    5. 5.
      Usitnjeno voće umiješajte u jogurt.
    6. 6.
      Vrhnje za šlag miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete šlag, a na kraju umiješajte šećer u prahu.
    7. 7.
      Jogurt s voćem i šlag lagano izmiješajte i prelijte preko biskvita.
    8. 8.
      Tortu držite u hladnjaku nekoliko sati dok krema ne postane čvrsta.

    Posluživanje

    Tortu ukrasite voćem ili šlagom i poslužite.

    Savjet

    Kod pripreme ove torte možete koristiti i smrznuto voće.

Nema komentara:

Objavi komentar