Bataci s gljivama
4-6 pilećih bataka500 g smeđih šampinjona
1 luk
svježi timijan
senf
2 češnja češnjaka
1 dl bijelog vina
sol
papar
maslinovo ulje
Pileće batake posolite i premažite senfom. Ispecite ih na maslinovu ulju pa ih stavite na tanjur sa strane. Na istoj masnoći zažutite luk, nemojte ga presitno isjezkati, a kada postane staklast, dodajte narezane gljive, a potom nasjeckani češnjak, peršinov list i svježi timijan. Posolite, popaprite, podlijte sve bijelim vinom i pustite da ispari sva tekućina koju će gljive pustiti. Na kraju u posudu vratite batake i pospite s još malo timijana te pustite da se okusi prožmu. Poslužite toplo uz kuhani krumpir ili neku bogatu proljetnu salatu.
Savjet: ne morate koristiti isključivo batake, može to biti karabatak i bijelo meso. Šampinjonima možete dodati i bukovače, a ako ne raspolažete s začinima i peršin će biti dovoljan. 45 minuta