subota, 14. studenoga 2015.

 

 Crno-bijeli

kolač sa sirom

 

 

 

Sastojci

  • Tjesto:
  • 300g Brasna
  • 30 g kakao u prahu
  • 2 Male kasike praska za pecivo
  • 150 g secera
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • 150 g maslaca
  • 1 Mala kasika cimta
  • 20 ml mlijeka
  • Punjenje:
  • 200 g rastopljenog maslaca
  • 500 g Kremastog sira za kolace
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 1 puding vanilija



    Priprema

    1. 1.
      Tjesto:Sve sastojke staviti u vecu posudu,maslac najbolje isjeci na sto sitnije,radi lakse i brze izrade, te umjesiti u glatko tjesto,oblikovati ga u kuglu,zaviti u prozirnu foliju i ostaviti na hladnom da stoji sat vremena.
    2. 2.
      Utom pripremiti punjenje:maslac istopiti,ostaviti na stranu da se ohladi.
      Ostale sastojke za punjenje sve zajedno spojiti,zicom dobro izmjesati,dodati istopljeni maslac,i opet dobro mjesati da se se sve ljepo sjedini.
    3. 3.
      Pripremiti okrugli kalup promjera 26 cm pouljiti ga,ili obloziti papirom za pecenje.
      Tjesto izvaditi,od tjesta odvojiti jedan komad,otprilike manja loptica koja moze u ruku stati.
      Ostalo tjesto razviti malo vece da bude nego kalup,da ivice budu u kalupu oko 2 cm.
    4. 4.
      Usuti Sir smjesu preko tjesta,od ostalog tjesta praviti manje loptica kao manji orah pa ih izmedju dlanova priteci i raspodjeliti preko kolaca,i sve tako dok svo tjesto ne potrosite.
      Peci kolac u vec zagrijanoj pecnici 180°C 60 minuta.
      Pustiti da se ohladi u kalupu.

Nema komentara:

Objavi komentar