Milka torta
Sastojci:
Biskvit:
- 12 bjelanjaka
- 12 žlica šećera
- 20 dkg mljevenih prženih lješnjaka
- 2 žlice brašna
- 12 žumanjaka
- 10 dkg šećera
- 3 žlice brašna
- 10 dkg šećera
- 3 pudinga od vanilije
- 1 l mlijeka
- 20 dkg Milka čokolade sa sjeckanim lješnjacima
- 20 dkg bijele Milka čokolade
- 25 dkg margarina
- 500 ml šlaga
- Izmutite 3 bjelanjka u čvrsti snijeg i postepeno dodajte 3 žlice šećera, nastavite miksati još malo dok se sve sjedini.
- Kuhačom umiješajte 5 dkg mljevenih prženih lješnjaka i pola žlice brašna.
- Na dno kalupa (moj je okrugli 26 cm) postavite masni papir i ulijte pripremljenu smjesu.
- Stavite peći na 200 stupnjeva 15 minuta.
- Kada je pečeno rubove odvojite nožem, a dno odlijepite od masnog papira, tako ćete dobiti uredne biskvite.
- Ponovite postupak još tri puta, tako da dobijete 4 biskvita, bitno je da svaki pripremate posebno.
- Žumanjke pjenasto umutite sa 10 dkg šećera.
- Posebno umutite 3 žlice brašna, 10 dkg šećera i 3 pudinga od vanilije, dodajte koliko treba od 1 l mlijeka.
- Ostalo mlijeko stavite da zavri.
- Izmješajte zajedno žumanjke i puding.
- Sve to ukuhajte u uzavrelo mlijeko i kuhajte dok ne postane gusto.
- Sklonite sa vatre i podijelite na dva dijela.
- U još tako vruće dodajte u jedan dio iskidanu čokoladu sa lješnjacima, a u drugi dio isto iskidanu bijelu čokoladu, te miješajte dok se čokolade ne istope i sjedine.
- Ostavite da se ohladi.
- U svaki dio dodajte po pola izrađenog margarina.
- Biskvit – smeđa krema – žuta krema – šlag
- Biskvit – smeđa krema – žuta krema – šlag
- Biskvit – smeđa krema – žuta krema – šlag
- Biskvit – dekoracija po želji
Ovu tortu sam premazala sa 500 ml šlaga, a sredinu sam posipala mljevenim lješnjacima.
Dodatna ideja za dekoraciju:
- Ako ćete raditi sa šlagom ovakvu dekoraciju treba vam 500 ml šlaga za obložiti tortu.
- Škarama sam izrezala slova na masnom papiru koja sam prethodno precrtala, te sam čačkalicom obilježila gdje idu slova na torti. Vi naravno možete isprintati neki drugi tekst.
- Malo sam sa masnim papirom tapkala po torti dok je svježa da dobijem ovakvu neravnu površinu.
- Zatim sam na pari otopila čokoladu za kuhanje i kada se umlačila crtala sam po cijeloj torti i pisala slova.
- Slova sam popunila sa šlagom koji sam prethodno obojala.
- Okolo sam po torti, po čokoladi još špricom napravila male pufice.
- Dodala sam i po koju perlicu.
Nema komentara:
Objavi komentar