ponedjeljak, 14. prosinca 2015.

Brzi rolat

Tamni deo:
  • 500 g keksa,
  • 2 šolje mleka ( oko 400ml )
  • 3 kašike kakaoa
  • 5 kašika šećera
Svetli deo:
  • 200 g šećera u prahu,
  • 200 g maslaca (1 paket)
  • 100 g kokosa,
  • extrat vanile

Priprema:
Keks sameljite što sitnije možete.Mleko stavite sa šećerom da provri i dodajte  kakao. Kad provri skinite sa vatre,prohladite i dodajte keks. Dobro izmesite i istavite da se još malo prohladi.
Ulupajte maslac,pa mu dodajte šećer u prahu,pa nastavite mućenje dok ne pobeli. Na kraju dodajte kokos i extrat vanile,par kapi.
 Da bi vam rolat bio idealan i svuda ravan stavite na radnu površinu najlon pa tamnu smesu i poklopite drugim najlonom i razvucite oklagijom,ravnomerno u pravougaonik.
Tako isto uradite i sa belom smesom. Sa tamne smese skinite gornji najlon pa uzmite belu smesu sa najlonom i stavite preko tamne smese,polako izvlačite izmedju najlon i pazite da ne pokvarite formu.
Kad ste stavili nedno na drugo uzmite donji najlon na kojem je tamna kora pa ga podignite,ivice i urolajte vaš rolat. Ostavite ga tako u najlonu,zatvorite ivice,uhvatite za njih pa stavite na tacnu.
Ostavite u frižideru 3-4h da se stegne. Skinite najlon i isecite. Biće sve jednako i sjajno će izgledati.

Nema komentara:

Objavi komentar