Torta sa malinama
VOĆNO SAVRŠENSTVO: Grijeh je ne probati ovu tortu od malina
Potrebni sastojci:Za tijesto
maline, smrznute: 300 g
mlijeko: 5 – 6 žlica
ulje: 75 ml
jaja: 1
brašno: 250 g
prašak za pecivo: 3 žličice
šećer: 150 g
Krema:
želatina: 4 lista
svježi sir: 250 g
vanilin šećer: 1 vrećica
korica od ½ naranče:
mlijeko: 5 žlica
šećer: 100 g
slatko vrhnje: 3 dl
Za premaz
šećer: 1 žlica
učvrščivač za šlag: 1 vrećica
slatko vrhnje: 3 dl
maline: 100 g
čokolada za kuhanje: 30 g
Priprema
400 g malina odmrznuti. 100 g malina ostaviti sa strane, na tanjuru prekrivenim papirom.Krema: Želatinu omekšati u hladnoj vodi. Svježi sir, vanilin šećer, naribanu koricu od 1/2 naranče, 5 žlica mlijeka i šećer dobro izmiješati. Želatinu ocijediti, na laganoj vatri rastopiti, dodati 2 – 3 žlice kreme od sira, na štednjaku izmiješati i odmah dodati ostatku kreme od sira, stalno miješajući. Staviti u hladnjak da se malo stegne. 3 dl slatkog vrhnja čvrsto izraditi, dodati siru i metlicom za snijeg oprezno izmiješati. NE mikserom! Donji biskvit staviti na tanjur za tortu, oko njega obruč kalupa, namazati kremom od sira i poklopiti gornjim biskvitom. Ostaviti u hladnjaku preko noći.
Premaz: 3 dl slatkog vrhnja čvrsto izraditi, dodati učvrščivač za šlag i vanilin šećer te tortu izvana namazati. 30 g čokolade rastopiti i tankim mlazom polijevati po torti te staviti u hladnjak da se hladi.
Tortu prije serviranja ukrasiti sa 100 g preostalih malina.
Nema komentara:
Objavi komentar