SASTOJCI
Podloga
• 250 gr mljevenog keksa
• 160gr omeksalog putra
• 395 gr kondenziranoga mlijeka
• 7 gr zelatine u granulama/prahu
• 170 ml kipuce vode
• 2-3 sok od 2-3 limuna (ili vise ako su mali)
Preliv - Crveni Sloj
• 2 vrecice Jelly / Preliv za torte
PRIPREMA
Samljeti kekse te im dodati omeksali maslac pa dobro sjediniti. Tom
smjesom obloziti dno tepsije u kojoj cemo slagati kolac (28 x 22cm)...
U posudu staviti kondenzirano mlijeko i dodati mu dvije male zlicice
zelatine (otopljene u kipucoj vodi), dobro izmjesati i dodati sok od 2-3
limuna i opet dobro izmijesati (nista ne kuhati). Mlijecnu smjesu
preliti preko keksa i staviti hladiti...
Napravimo jelly (po uputama na vrecici) i prelijemo povrh stegnutog mlijeka...
Stavimo barem 3-4 sata u frizider da se jelly/preliv stegne...
(DakleM, keksi, mlijeko pa preliv/jelly)
Nakon toga narezati kolac i zasladiti se:-)))
Slobodno stavite vise limunova soka u mlijeko i limunove korice, ako
zelite (ja osobno volim limunkasto pa uvijek stavim vise) jer
kondenzirano mlijeko je dosta slatko pa treba malo vise kiselkastog
(naraFski ako volite).
Bijela Krema
Nema komentara:
Objavi komentar