![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2JJHK6zrUiXYu7LYLCISkEq-5u5OGhJvDtoHIUc8nJzbmlaCv6TU0HM34dfW5_zum90GqakMsoMnFu_XeiDcN3Nf9ycT71906UplOk_kB9iLKWVa2M6b-piI-7zBf1ht9Mg5qLKGzsvU/s400/b13f554343aa310a61d6b47f31fceeaf_view_l.jpg)
Sastojci
2 dl vode
200 gr. secera
150 gr. margarina
100 gr. cokolade
150 gr. mlevenih pecenih lesnika
250 gr. mlevenog keksa
mleveni lesnik, nutela
Priprema
1.
Staviti vodu, secer, margarin i cokoladu u serpicu pa na laganu vatru da provri. Skloniti sa sporeta i dodati keks i lesnike.
Kada se masa ohladi, vlaznim rukama formirati kuglice, uvaljati kuglicu u mleveni lesnik a zatim palcem napraviti udubljenje na kuglici. Sipati nutelu u spric za ukrasavanje i puniti gnezda. Ostaviti na hladnom da se dobro rashlade, po mogucnosti, preko noci.
Da biste ubrzali pripremu, smesu za gnezda možete staviti u zamrzivač, čim se dobro rashladi i počne da se steže, izvadite je i kuglice će se lakše oblikovati. Ili, možete je napraviti nekoliko sati ranije, ostaviti u frižider i kasnije oblikovati gnezda.
Nema komentara:
Objavi komentar