Pohane meksičke palačinke
POTREBNO:
- 10-13 tankih palačinki
- 350 g mješanog mljevenog mesa
- mala konzerva kukura
- mala konzerva graha
- 1 crvena svježa paprika
- 1 veći luk
- 2 žlice koncentrata rajčice (a možete i nasjeckati 2 svježe rajčice na sitne kockice)
- 3 žličice crvene mljevene paprike (ako volite ljuto neka to bude ljuta papričica, ako ne, tada neka bude slatka)
- 1 žličica začina za tacitos ili burritos
- vegeta, sol, papar
Za paniranje: 3 jaja, 150-200 g krušnih mrvica, 100 g brašna
PRIPREMA:
- Za nadjev na malo maslinovog ulja pržiti sitno sjeckan luk i papriku 3-4 min. Dodati tada meso pa uz miješanje pržiti dok meso ne postane ‘rasipno’ i dok se poprimi tamniju boju. Dodati tada vegetu, sol i papar, rajčicu, mljevenu crvenu papriku i cca 250 ml vode. Pirjati dok se umak malo ne reducira, a tada dodati kukuruz i grah iz konzerve (naravno, i grah i kukuruz prethodno ocijedite od tekućine). Kratko propirjati sve skupa, eventualno popraviti okus (važno je da je sočno i dobro začinjeno).
- Pripremljenim nadjevom puniti palačinke, preklopiti ih sa svake strane (kao pismo) tako da nadjev ne curi van, zakačiti pri vrhu čačkalicom.
- Oprezno uzimati palačinku po palačinku, umakati prvo u brašno, zatim u razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
- Pržiti u dubokom ulju sa svake strane dok lijepo ne porumene. Gotove palačinke ocijediti od suvišne masnoće na papirnom ubrusu. Poslužiti uz povrće ili salatu od krastavaca i jogurta.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar