srijeda, 30. ožujka 2016.

Išleri




Sastojci

    Tijesto:
     10 dkg margarina
     4 dkg maslaca
     20 dkg oštrog brašna
     3 žlice kakaoa
     7 dkg mljevenog šećera
     1 žumanjak
 
   Krema:
     2 jaja
     1 žumanjak
     2 ravne žlice škrobnog brašna
     15 dkg mljevenog šećera
     1 vanilin šećer
     5 dkg margarina
     5 dkg maslaca
   
 Glazura od čokolade:
     10 dkg čokolade za kuhanje

Priprema

Vrijeme pripreme:90 min

    Tijesto:
    Od svih sastojaka umijesiti tijesto i razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, ne pretanko.
    Čašom ili kalupom(ne prevelikim) rezati krugove i slagati na papir za pečenje malo odmaknute jedan od drugog.
    Kada izrežete prve krugove, tijesto lagano premijesite i ponovo razvaljajte i ponovite to par puta
    Pecite na 180 C 15 minuta
    
Krema:
    Sve sastojke osim maslaca i margarina izradite pjenasto i kuhajte na pari ili u mikrovalnoj pećnici
    U hladnu kremu dodajte izrađeni margarin i maslac
    Kremu stavite u tuljak ili špricu pa ju kružno nanesite na jedan dio išlera
    Ostale keksiće umačite u čokoladu i slažite na rešetku
   
 Glazura:
    Čokoladu i mast lagano otopite i pustite da se ohladi i malo stisne
    Lagano ih, kada se glazura stisne(najbolje malim vilicama) stavljajte na kremu i isto tako lagano pritisnite
    Ostatak čokoladne glazure stavite u vrećicu i neko vrijeme držite u hladnjaku.
    Vrećici odrežite vrh i prošarajte išlere
    Možete ih ukrašavati i cijelim bademima(oguljenim) u obliku cvijetića(dakle četiri badema) i jako će efektno izgledati

http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar