Postoje razne vrste pralina, mi vam predlažemo da i ove probate jako su ukusne.Praline
Sastojci:
– 8 dl slatke pavlake
– 80 g putera
– 250 g čokolade za kuvanje
– 80 g mlevenih lešnika
– 2 kašike likera od čokolade
– 3 kašike ulja
– 300 g roza fondan mase
– silikonski kalup za bombone
Priprema:
1.U odgovarajućoj šerpi sjediniti slatku pavlaku i puter. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok ne proključa.
2.Zatim skloniti sa ringle, dodati 150 g izlomljene čokolade i mešati dok se ne otopi.
3.Dodati mlevene lešnike, liker od čokolde i promešati.
4.Ostatak čokolde otopiti sa malo ulja, premazati silikonske kalupe za bombone i sačekati da se stegne.
5.Zatim sipati pripremljen fil i ostaviti da se ohladi.
6.Stegnute bombone izvaditi iz kalupa, obložiti istanjenom fondan masom i poprskati čokoladom.
Ako nemate silikonske kalupe za bombone, možete vaditi masu i kašičicom pa ručno formirati kuglice.
Nema komentara:
Objavi komentar