petak, 6. studenoga 2015.

Krem sa kupinama






Sastojci:

krem-sa kupinama
  • 400 g kupina,
  •  5 listova crvenog želatina, 
  • sok 
  •  rendana kora od limete, 
  • 100 g šećera, 
  • 150 ml slatke pavlake,
  •  2 belanceta 
  •  nekoliko kolutova limete 
  • kupina za ukrašavanje.


Priprema:

Listove želatina omekšajte u hladnoj vodi. Kupine operite, ocedite (neliko komada ostavite za ukrašavanje) i skuvajte sa šećerom, tri kašike vode i sokom od limete, na umerenoj temperaturi oko osam minuta, povremeno promešajte. Sklonite s ringle, malo ohladite i ispasirajte kroz cediljku. Oceđene listove želatina dodajte u voćni pire, zagrejte na laganoj vatri, promešajte i ostavite u frižideru 90 minuta, dok ne počne da se zgušnjava. Za to vreme, izmiksajte slatku pavlaku i rendanu koru od limete. Umutite čvrst sneg od belanaca, sjedinite sa šlagom od slatke pavlake i pažljivo umešajte u krem od kupina. Sipajte u plastične kalupe, prekrijte plastičnom folijom i ohladite još tri sata. Ledeni krem ukrasite kolutovima limete, kupinama i servirajte.

Nema komentara:

Objavi komentar