petak, 22. siječnja 2016.

OSVJEŽAVAJUĆI KOLAČ S JAGODAMA

OSVJEŽAVAJUĆI KOLAČ S JAGODAMA

osvjezavajuci-kolac-s-jagodama
SASTOJCI
  • 2 pudinga od vanilije
  • 8 dcl mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 6 dcl slatkog vrhnja
  • 1 vrećica želatine
  • 400 g petit keksa
  • 1-1,5 kg jagoda (voće po želji)
  • 2 vrećice preljeva za torte

PUDING KREMA

1. Puding od vanilije skuhati s mlijekom uz dodani šećer.
zuta puding krema
2. Dok se puding hladi povremeno ga promiješati da se ne stvore grudvice.
3. Posebno izmiksati slatko vrhnje  i dodati u ohlađen puding.
4. Kada smo izmiksali dvije kreme i spojili ih, u sve dodati vrećicu želatine pripremljenu prema uputama na vrećici.
puding i vrhnje

SLAGANJE KOLAČA SA JAGODAMA

1. U dublju tepsiju na dno složiti petit keks bez predhodnog namakanja.
petit keks
2. Na prvi red keksa istresti pola kreme.
3. Na kremu ponovo složiti petit keks.
petit keks sa kremom4. Zatim istresti ostatak kreme.
5. Na kremu složiti voće, jagode možete isjeći na polovice lakše ćete ih poslagati.
jagode na kolaču
sjeckane jagode
6. Preliti sa preljevom za torte napravljenim predhodno po uputstvima sa vrećice.
preljev za tortu jagoda

Nema komentara:

Objavi komentar