petak, 22. siječnja 2016.

Ruže od jabuka

Ruže od jabuka

ruze-sa-secerom-u-prahu



SASTOJCI
  • 1 pakovanje lisnatog tijesta
  • 3-4 kom jabuka (lijepše su crvenije)
  • sok od 1/2 limuna
  • 3 žlice marmelade
  • cimet po želji
  • šećer u prahu za posipati

PRIPREMA RUŽA SA TIJESTOM

1. Prvo iscjedite pola limuna i pomiješajte sa vodom, količina neka bude dovoljna tako da sve izrezane jabuke možete uroniti.
2. Jabuke nakon što ste oprali prepolovite i odrežite višak peteljki, udubite ih i izrežite.
izrezane-jabukeizrezane-jabuke
3. Izrezane jabuke uronite u pripremljenu tekućinu sa limunom i stavite u mikrovalnu 3 min, tako da omekane i lakše se savijaju.
jabuke-u-limunovom-soku
omeksane-jabukejabuke-u-limunovom-soku

omeksane-jabuke
4. Procjedite ih kroz cijediljku.
ocjedene-jabukeocjedene-jabuke
5. Radnu površinu pobrašnite i razvucite pola lisnatog tijesta iz pakiranja samo pripazite da zadržite oblik pravokutnika. Ukoliko je potrebno malo odrežite bočne stranice, moje dimenzije tijesta su ispale 34 X 28 cm, zatim izrežite 6 jednakih traka.
tijesto-izrezano-na-trakicetijesto-izrezano-na-trakice
6. U marmeladu ukoliko je čvrsta možete dodati 2 žlice vode i ugrijati malo u mikrovalnoj da omekani, mada sam ja imala mekanu domaću marmeladu i nisam dodavala vode niti grijala. Žlicom razmažite marmeladu po trakama.
tijesto-sa-marmeladom
tijesto-sa-marmeladom
7. Pripremljene jabuke slažite na trake pomjerajući jednu preko druge (kao na slici) do polovine trake, ali tako da vrhovi jabuka budu iznad trake. Po želji posipajte cimet.
slaganje-jabuka-na-tijestoslaganje-jabuka-na-tijesto
8. Donju polovinu trake podignite i preklopite preko jabuka, zatim srolajte traku zajedno sa jabukama i tako ćete dobiti izgled ruže.
pravljenje-ruzapravljenje-ruza
9. Kalup za muffine malo pouljite i pobrašnite , te slažite pripremljene ruže.
ruze-u-kalupu
slozene-ruzeruze-u-kalupu
10. Ponovite postupak sa drugom polovinom lisnatog tijesta.
11. Pripremljene ruže stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 40-45 min, bitno da je sredina tijesta pečena.
ruze-na-tanjururuze-na-tanjuru
12. Kada se ohladi, posipajte šećer u prahu.
ruze-sa-secerom-u-prahu
ruze-sa-secerom-u-prahu

Nema komentara:

Objavi komentar