petak, 19. veljače 2016.

Potrebno:
Za biskvit:
  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3-4 žlice mlijeka
Za kremu:
  • 1 kg očišćenih i narezanih jabuka
  • 1/2 l vode
  • 6 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 pudinga od vanilije
Priprema:
Biskvit:
  1. Odvojiti bjelanjke i žumanjke.
  2. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, pa postepeno dodavati brašno, mlijeko i prašak za pecivo.
  3. Čvrsti snijeg od bjelanjaka dodati laganim miješanjem kuhačom u smjesu od žumanjaka, šećera i brašna.
  4. Izliti smjesu u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje i ispeći u pećnici zagrijanoj na 180℃ oko 30 min.
Krema:
  1. U većoj posudi zakuhati jabuke, vodu i šećer.
  2. Kuhati tako dugo dok se jabuke ne počnu raspadati. Tada dodati pudinge razmućene u malo vode (tek toliko da se razmute sve grudice) i skuhati do kraja.
  3. Vruću kremu izliti na prohlađen biskvit.
  4. Dobro ohladiti (najbolje u hladnjaku) preko noći pa premazati kolač sa slatkim vrhnjem.
Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar