- 9 krumpira srednje veličine
- 2 luka
- 5 žlica kiselog vrhnja
- 15 dag sira trapista (gauda, varaždinac…)
- nekoliko tankih šnita pancete
- vegeta, sol, papar
Priprema:
- Krumpir oprati i kuhati pod korom oko 20-30 min (ovisno o veličini krumpira). U svakom slučaju, ne smije se prekuhati jer će se onda teško izdubiti i raspadat će se.
- Krumpir potom oguliti i izdubiti mi sredinu žličicom ostavljajući rub od oko 1/2 cm.
- Na ulju pržiti sitno sjeckani luk.
- U posudi pomiješati izdubljeni dio krumpira, prženi luk, kiselo vrhnje i oko 10 dag ribanog sira. Začiniti solju, paprom i vegetom.
- Napuniti smjesom izdubljeni krumpir, složiti ga na papir za pečenje u veći lim, posipati ostatkom sira i u svaki komad utisnuti komadić pancete. Ispeći u pećnici na 200℃ oko 20-30 min dok krumpir ne poprimi lijepu žućkastu boju.
Dobar tek!
Recept u slikama:
Nema komentara:
Objavi komentar