Sastojci:
Biskvit sa makom:
3 bjeljanjka, 3 kašike šećera, 5dkg mljevenog maka, 1 kašika brašna, 1/2 praška za pecivo
Bijeli biskvit:
Bijeli biskvit:
3 bjeljanjka, 3 kašike šećera, 3 kašike brašna, 2 kašike ulja, 1/2 praška za pecivo
Krema:
7dcl mlijeka, 20dkg bijele čokolade, 10dkg šećera, 6 žumanjaka, 1
puding okus šlaga, 2 kašike brašna, 2,5 dcl šlaga, 4 lista želatine
Priprema:
Za biskvit sa makom izlupati bjeljanjke sa šećerom pa dodati mak, brašno
i prašak. Ispeći 2 kore ili jednu u velikoj tepsiji pa presijeći na 150
stupnjeva.
Isto tako ispeći bijeli biskvit
Krema: žumanjke izmiješati sa malo mlijeka, dodati šećer, puding, brašno pa ukuhati u mlijeko u kojem ste otopili čokoladu
U hladnu kremu dodati izlupani šlag i otopljenu želatinu
Filati - tamna kora, krema, bijela kora, krema, tamna kora, krema i gore naribati bijelu čokoladu ili posipati makom. Ohladite!
(kolaci-recepti.blogspot.com)
Isto tako ispeći bijeli biskvit
Krema: žumanjke izmiješati sa malo mlijeka, dodati šećer, puding, brašno pa ukuhati u mlijeko u kojem ste otopili čokoladu
U hladnu kremu dodati izlupani šlag i otopljenu želatinu
Filati - tamna kora, krema, bijela kora, krema, tamna kora, krema i gore naribati bijelu čokoladu ili posipati makom. Ohladite!
(kolaci-recepti.blogspot.com)
Nema komentara:
Objavi komentar