Složenac od mesa i tjestenine
Sastojci:
glavica luka,
češanj češnjaka,
200 g piletine,
dl bijelog vina,
sol
, papar,
crvena paprika,
vegeta,
vlasac,
peršin,
5 dl bešamela,
350 g sitne tjestenine,
parmezan
Priprema:
Nasjeckani luk i češnjak propirjajte na ulju. Dodajte im nasjeckano meso te začine. Podlijte vinom i kuhajte dok se ono ne smanji na pola. Zatim podlijte s malo vode i kuhajte dok meso ne omekša. Skuhajte tjesteninu pa je stavite na dno vatrostalne posude, dodajte red mesa pa tjestenine i tako dok ne potrošite sve sastojke. Prelijte bešamelom i pospite sirom. Pecite 20-ak min na 180°C.
Složenac od tjestenine i brokule
Sastojci:200 g tjestenine,
300 g brokule,
4 jaja,
2 dl mlijeka,
dl vrhnja za kuhanja,
2 rajčice,
pola šalice ribanog sira,
sol, papar
Priprema:
Tjesteninu kuhajte u slanoj vodi, a minutu prije nego što je gotova, ubacite cvjetiće brokule. Kad je skuhano, procijedite i pomiješajte s narezanom rajčicom. Prebacite u vatrostalnu posudu pa prelijte mješavinom jaja, vrhnja i mlijeka. Pospite sirom. Pecite 30-ak minuta na 200°C.
Nema komentara:
Objavi komentar