ponedjeljak, 15. veljače 2016.

slano jelo

Složenac od mesa i tjestenine

 

 Sastojci:
glavica luka,
češanj češnjaka,
200 g piletine,
 dl bijelog vina,
sol
, papar,
 crvena paprika,
 vegeta,
 vlasac,
 peršin,
5 dl bešamela,
350 g sitne tjestenine,
 parmezan
 Priprema:
Nasjeckani luk i češnjak propirjajte na ulju. Dodajte im nasjeckano meso te začine. Podlijte vinom i kuhajte dok se ono ne smanji na pola. Zatim podlijte s malo vode i kuhajte dok meso ne omekša. Skuhajte tjesteninu pa je stavite na dno vatrostalne posude, dodajte red mesa pa tjestenine i tako dok ne potrošite sve sastojke. Prelijte bešamelom i pospite sirom. Pecite 20-ak min na 180°C.

Složenac od tjestenine i brokule

 Sastojci:
200 g tjestenine,
 300 g brokule,
4 jaja,
 2 dl mlijeka,
dl vrhnja za kuhanja,
2 rajčice,
 pola šalice ribanog sira,
  sol, papar
 Priprema:
Tjesteninu kuhajte u slanoj vodi, a minutu prije nego što je gotova, ubacite cvjetiće brokule. Kad je skuhano, procijedite i pomiješajte s narezanom rajčicom. Prebacite u vatrostalnu posudu pa prelijte mješavinom jaja, vrhnja i mlijeka. Pospite sirom. Pecite 30-ak minuta na 200°C.

Nema komentara:

Objavi komentar