Orange chrush torta
Biskvit:
- 200 g brašna
- 130 g šećera
- 70 g tamne čokolade
- 70 g maslaca
- 70 ml mlijeka
- 70 ml vrele vode
- 2 žlice kakaa
- 4 jaja
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Krema od naranče:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 100 ml soka od naranče
- korica naranče
- 3 žlice maslaca
- 0,5 l šlaga
- 1 vrećica želatine
Žele od naranče:
- 7 dl soka od naranče (100%)
- 5 žlica gustina
- 5 žlica šećera
Slaganje torte:
Stavite biskvit u kalup te ga namočite mlijekom. Na njega stavite pola kreme od naranče. Potom pola još mlakog želea. Stavite u hladnjak da se malo ohladi i ponovite postupak. Sve zajedno stavite u hladnjak na oko 3 sata ili najbolje preko noći. Tortu sa strane ukrasite čokoladnim pločicama ili premažite tankim slojem šlaga te napravite još nekoliko zvjezdica na vrhu.
Najčokoladnija torta – recept!
Objavljeno u Recepti & Kuhinja
Sastojci za biskvit:
- 2 jaja
- 2 žlice šećera
- 2 žlice brašna
- 2 žlice kakaa
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 150 ml čokoladnog mlijeka
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 400 ml mlijeka
- 400 ml slatkog vrhnja (pavlake)
- 150 g mliječne čokolade
- 6 žlica šećera
- 1 dl slatkog vrhnja
- 100 g mliječne čokolade
Jaja i šećer umutite, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju 2 žlice kakaa. Smjesu izlijte u namazan pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200ºC oko 15 minuta (provjerite čačkalicom da li je piškota pečena. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i kada se malo ohladi prelijte je čokoladnim mlijekom, koru ostavite sa strane. Puding skuhajte sa šećerom i mlijekom na uobičajen način i ostavite da se ohladi.
Slatko vrhnje umutite i pomiješajte sa ohlađenim pudingom i sve pomiješajte mikserom. Dio mliječne čokolade (50 gr) naribajte i pomiješajte u kremu. Ostatak čokolade (100 gr) otopite i lagano dodajte u kremu uz stalno miješanje sve mikserom muteći da se dobro sjedini. Smjesu ravnomjerno raspodijelite preko pečenog biskvita. Čokoladu i vrhnje stavite u posudu i kuhajte na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Uklonite s vatre, malo ohladite i prelijte preko torte. Tortu ostavite nekoliko sati da se stegne. A onda skinite obruč sa kalupa za torte, izrežite na komade i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar