SASTOJCI
- ZA KREMU:
- 1 limun šećer
- 1 vanilin šećer
- 150 gr šećera u prahu
- 600 ml čvrstog jogurta
- 150 gr sira mascarponea
- 2 vrećice mljevene želatine
- 200 ml slatkog vrhnja
- OSTALO:
- 500 gr jagoda (možda malo i više-ovisi o dekoraciji)
- 400 gr piškota
- 300 ml mlijeka
- 1 vanilin šećer

KREMA SA JOGURTOM I MASCARPONEOM
1. Želatinu pripremite sa vodom kako je navedeno na poleđini vrećice i ostavite da nabubri, možete ju pripremiti u lončiću.2. Za to vrijeme izradite slatko vrhnje i dodajte limun šećer i vanilin šećer, izmješajte.
3. Dodajte šećer u prahu, jogurt i mascarpone, sve sjedinite.
4. Želatinu otopite iznat vatre koja je namještena na najmanje, inače ja podignem još iznad (držim u zraku) da toplina lagano otapa želatinu da ne bude vruća.
5. Želatinu lagano ulijte u kremu i dobro izmješajte.
OVAKO SE SLAŽE ŠARLOTA SA JAGODAMA
1. Okrugli obruč postavite na željenu tacnu.2. Piškote izrežite na visinu obruča.
3. Dio piškote bez šećera kratko uronite u mlijeko koje ste pomiješali sa vanilin šećerom.
4. Piškote slažite uz rub obruča tako da ušećereni dio stoji prema van, popunite i dno.
5. Ulijte pola kreme na piškote.
6. Jagode prepolovite i poslažite po kremi.
7. Piškote umačite u mlijeko i slažite preko jagoda, koristite i ostatke piškota koje ste rezali.
8. Rasporedite preostalu kremu.
9. Stavite tortu u frižider da se stegne, ja sam ju ostavila da prenoći.
10. Ostatak jagoda složite po torti.
Nema komentara:
Objavi komentar