utorak, 16. veljače 2016.

torta



SASTOJCI
  • ZA KREMU:
  • 1 limun šećer
  • 1 vanilin šećer
  • 150 gr šećera u prahu
  • 600 ml čvrstog jogurta
  • 150 gr sira mascarponea
  • 2 vrećice mljevene želatine
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • OSTALO:
  • 500 gr jagoda (možda malo i više-ovisi o dekoraciji)
  • 400 gr piškota
  • 300 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer

KREMA SA JOGURTOM I MASCARPONEOM

1. Želatinu pripremite sa vodom kako je navedeno na poleđini vrećice i ostavite da nabubri, možete ju pripremiti u lončiću.
2. Za to vrijeme izradite slatko vrhnje i dodajte limun šećer i vanilin šećer, izmješajte.
3. Dodajte šećer u prahu, jogurt i mascarpone, sve sjedinite.
4. Želatinu otopite iznat vatre koja je namještena na najmanje, inače ja podignem još iznad (držim u zraku) da toplina lagano otapa želatinu da ne bude vruća.
5. Želatinu lagano ulijte u kremu i dobro izmješajte.
krema sa jogurtom

OVAKO SE SLAŽE ŠARLOTA SA JAGODAMA

1. Okrugli obruč postavite na željenu tacnu.
2. Piškote izrežite na visinu obruča.
3. Dio piškote bez šećera kratko uronite u mlijeko koje ste pomiješali sa vanilin šećerom.
4. Piškote slažite uz rub obruča tako da ušećereni dio stoji prema van, popunite i dno.
5. Ulijte pola kreme na piškote.
6. Jagode prepolovite i poslažite po kremi.
7. Piškote umačite u mlijeko i slažite preko jagoda, koristite i ostatke piškota koje ste rezali.
8. Rasporedite preostalu kremu.
9. Stavite tortu u frižider da se stegne, ja sam ju ostavila da prenoći.
10. Ostatak jagoda složite po torti.
šarlota sa jagodama slaganje torte
sarlota-presjek

Nema komentara:

Objavi komentar