srijeda, 17. veljače 2016.

kolaci

Jogurt pita

POTREBNO:
Za prhko tijesto:
  • 350 g brašna
  • 140 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • 4 žumanjka
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 180 g margarina ili maslaca
Za nadjev (za jogurte i vrhnje mjera su pakiranja od 180g):
  • 250 g šećera
  • 2 čvrsta jogurta
  • 2 tekuća jogurta
  • 2 kisela vrhnja
  • 1 vanilin šećer
  • 5 žlica oštrog brašna
  • 4 bjelanjka
PRIPREMA:
  1. Za tijesto, pomiješati brašno sa šećerom, praškom za pecivo, soli i vanilin šećerom. Dodati žumanjke, kiselo vrhnje i margarin izrezan na komadiće. Mijesiti rukama kako biste u početku dobili sitne mrvice, a potom gnječeći dlanovima umijesili glatko prhko tijesto. Tijesto podijeliti na dva dijela i omotati folijom. Jedan dio pospremiti u hladnjak, a drugi dio u zamrzivač.
  2. Za nadjev pomiješati jogurte i vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom. Postepeno umiješati i brašno te na kraju čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
  3. Onaj dio tijesta koji je bio u hladnjaku razvaljati na veličinu dna lima u kojem će se pita peći i premjestiti ga u lim koji ste prethodno namastili i pobrašnili. Preko tijesta istresti nadjev, a potom preko nadjeva naribati na ribež ravnomjerno onaj dio tijesta koji je bio u zamrzivaču.
  4. Sve skupa peći u pećnici prethodno ugrijanoj na 175ºC 35 minuta.
  5. Pečenu pitu po želji posipati šećerom u prahu.
Recept u slikama:










Nema komentara:

Objavi komentar