Sočni odresci u umaku od mladih mahuna
Potrebno:
- Odresci svinjskog buta ili teletine ( količina je individualna i ne utječe na recept pa ju zato ne navodim)
- 50 dag mahuna (više/manje – ništa se neće dogoditi ako ih imate malo više ili malo manje)
- 1 luk
- 4 krumpira (također proizvoljna količina)
- 2 žlice kiselog vrhnja
- vegeta, sol, papar
- 2 žličice slatke crvene mljevene paprike
Priprema:
- Meso istući batom za meso da bude što tanje, posoliti i prepeći na ulju u većoj tavi dok ne porumeni i s jedne i s druge strane.
- Izvaditi meso na stranu pa na istom ulju popržiti luk narezan na listiće, dodati mahune (prethodno blanširane), začiniti crvenom paprikom, promiješati pa vratiti meso u tavu. Zaliti s tek toliko vode da prekrije meso, začiniti po ukusu (za intenzivniju aromu možete staviti pola kocke za juhu) i poklopljeno pirjati na srednje jakoj vatri oko 20 min.
- Dodati krumpir (prethodno opran i narezan na ploškice) pa zaliti opet s toliko vode da djelomično prekrije krumpir. Poklopiti opet i pirjati dok krumpir ne omekša (oko 20 min)
- Pred sam kraj kuhanja u tavu uliti kiselo vrhnje razrijeđeno s malo vode kako bi ga lakše promiješali, kratko prokuhati.
Poslužiti uz zelenu salatu kristalku ili neku drugu salatu po želji.
Dobar tek!
Recept u slikama:
Nema komentara:
Objavi komentar