utorak, 23. veljače 2016.

LAGANA POSLASTICA JOŠ LAGANIJA PRIPREMA



Sastojci
Kora:
6 kom žumanaca
1 kom jaja
3 kašike šećera
3 kašike brašna
3 kašike ulja
1 kesica praška za pecivo



Krem:
6 kom belanaca
18 kašika šećera
4 kesice (160 gr) pudinga od vanile
1,2 l vode ili mleka

Priprema
1.
Mikserom umutiti žumanca i celo jaje sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo i ulje pa manjom brzinom izjednačiti masu. Izručiti u podmazan i brašnom posut pleh dimenzija 35×25 cm i ravnomerno razvući masu po celoj površini. Peći oko 10-12 minuta na 160 stepeni, vodeći računa da se kora ne presuši ili pregori, jer je veoma tanka.
2.
Mikserom umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam, dodajući postepeno šećer, kašiku po kašiku, uz neprestano mućenje.
3.
Staviti  1 l vode ili mleka da vri, pa dodati šećer.
4.
Prah pudinga razmutiti sa 2 dl vode ili mleka, pa skuvati puding.
5.



Vruć  puding sipati u šam od belanaca u tankom mlazu ili u nekoliko navrata po malo, sve vreme muteći, dok se ne sjedini cela masa.
6.
Vruć krem sipati preko vruće kore i ravnomerno ga rasporediti.
7.
Ostaviti da se krempita ohladi.
8.
Kada se prohladi, seći na parčad željene veličine.
9.
Po želji posuti šećerom u prahu.

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar