Rolat u oblandi (sa suvim voćem)
Sastojci
- 1 list velike oblande
- 200g suvih smokvi (isečenih na rezanca)
- 100g suvih šljiva (isečenih na rezanca)
- 100g oraha (seckanih)
- 2 kašike džema od kajsija (ili nekog drugog po želji, kiselkastog)
- 150g lomljenog keksa Pettit Beure
- 1 jaje
- 1 žumance
- 150g šećera u prahu
- 150g putera
- 20g kakao praha
Priprema
- 1.Oblandu omekšati između dve krpe. Povremeno proveravati da ne bude previše meka, čim može da se savije a da ne puca spremna je.
- 2.U šerpu staviti puter, šećer u prahu, suvo voće, orahe, džem, keks, jaje i žumance. Na toploj ringli, stalno mešajući varjačom, zagrejati toliko da se masa ujednači. Paziti da ne proključa. Skloniti sa ringle i umešati kakao prah. Ostaviti da se prohladi.
- 3.Na radnu površinu posutu šećerom u prahu staviti ovlaženu oblandu, sipati preko toplu masu, razmazati ravnomerno i uviti u rolat. Posuti šećerom u prahu.
Posluživanje
Najbolje je da se napravi dan ranije. Ja je držim u frižideru uvijenu u alu foliju.
Nema komentara:
Objavi komentar