nedjelja, 7. veljače 2016.

Rolat

Rolat u oblandi (sa suvim voćem)





Sastojci

  • 1 list velike oblande
  • 200g suvih smokvi (isečenih na rezanca)
  • 100g suvih šljiva (isečenih na rezanca)
  • 100g oraha (seckanih)
  • 2 kašike džema od kajsija (ili nekog drugog po želji, kiselkastog)
  • 150g lomljenog keksa Pettit Beure
  • jaje
  • žumance
  • 150g šećera u prahu
  • 150g putera
  • 20g kakao praha

Priprema

  1. 1.
    Oblandu omekšati između dve krpe. Povremeno proveravati da ne bude previše meka, čim može da se savije a da ne puca spremna je.

  2. 2.
    U šerpu staviti puter, šećer u prahu, suvo voće, orahe, džem, keks, jaje i žumance. Na toploj ringli, stalno mešajući varjačom, zagrejati toliko da se masa ujednači. Paziti da ne proključa. Skloniti sa ringle i umešati kakao prah. Ostaviti da se prohladi.
  3. 3.
    Na radnu površinu posutu šećerom u prahu staviti ovlaženu oblandu, sipati preko toplu masu, razmazati ravnomerno i uviti u rolat. Posuti šećerom u prahu.

Posluživanje

Najbolje je da se napravi dan ranije. Ja je držim u frižideru uvijenu u alu foliju.

Nema komentara:

Objavi komentar